Háztartási használt sütőolaj gyűjtés

Környezettudatos szülők figyelmébe: Háztartási olajgyűjtés az Őrbottyáni óvodákban!


Örömmel tájékoztatom Önöket, hogy mindhárom óvoda épületében lehetőség nyílik a háztartásokban keletkező étkezési olajok, zsírok lakossági leadására. A gyűjtő szigetek az óvodák udvarain lesznek kialakítva.
A környezettudatos szülő feladata egyszerű lesz, a képen is látható gyűjtőkukában elhelyezik a lezárt műanyag vagy üveg edényt. Ha megtelik az edény, akkor a leadott zsiradékot a Szolgáltató a helyszínen leméri, dokumentálja majd elszállítja és a minden kilogramm után 25 Ft-ot fizet az óvodai alapítvány számlájára.

„3 az egyben” kezdeményezés

Bátran mondhatjuk ezt, hiszen a környezetvédelme (nem kerül az olaj a csatorna rendszerbe vagy a természetbe) mellett, direkt módon is oktathatjuk (mások is láthatják mit cselekszünk), nevelhetjük a gyerekeket - szülőtársainkat is - egy élhető, fentartható világ érdekében. Ez igen fontos szempont és még egy kis pénzt is termelünk, amelyet okos célokra lehet majd elkölteni a jövőben.


Az olajat nem csak óvodás gyermekek és szüleik helyezhetik el a gyűjtőhelyeken, a lehetőség mindenki előtt nyitva áll.

Kérem tartsák be a kezelési útmutatót, csak is kizárólag rendeltetés szerint üzemeltessük a kukákat, hogy a remek kezdeményezés igazán sikeres lehessen!

Tisztelettel, Szabó István polgármester